Veelgestelde vragen
Hier vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. Als er toch nog vragen zijn, twijfelt u dan niet om contact met ons op te nemen!Algemene vragen

Wat kost de band voor een avondje?

Deze vraag krijgen we eigenlijk bij elk optreden wel een keer gesteld. De vraag is echter niet direct te beantwoorden.

De prijs hangt bijvoorbeeld af van de speeltijd (1 tot 4 x 45 minuten), de locatie (eventuele reiskosten, bereikbaarheid van het podium) en het aantal bezoekers (capaciteit van de audio- en lichtset die we meenemen).

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Hoelang spelen jullie?

De speelduur van een optreden kan verschillen en blijft daarom een op maat afgesproken punt.
Het meest voorkomende is 3 sets van elk ongeveer 45 minuten, maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om korter of langer te spelen met een maximum van 4 sets van elk ongeveer 45 minuten.

Mocht de speelduur nog anders zijn dan hier vermeld, neemt u dan gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kunnen we op de avond zelf verzoeknummers aanvragen?

Vaak krijgen wij tijdens optredens het verzoek voor een specifiek nummer. Wij zullen altijd proberen zoveel mogelijk van deze verzoekjes in het verloop van de avond proberen in te willigen, maar dit lukt niet altijd.

Mocht u voor uw gelegenheid vooraf specifieke verzoekjes hebben, neemt u hier dan tijdig voorafgaande het optreden (3-4 weken) contact over op. Wij doen dan uiteraard onze uiterste best om dit verzoek in te willigen.

Wordt er ook pauzemuziek verzorgd?

Onze techniek heeft altijd een hoop pauzemuziek mee, afgestemd op ons repertoire. Mocht u echter speciale wensen hebben dan kunt u hierover het beste vooraf even contact over opnemen, zodat wij de pauzemuziek op uw wensen kunnen aanpassen. Nummers die live gespeeld worden door de band, worden niet in de pauze gedraaid.

Nemen jullie zelf geluid en licht mee?

"Bad sound, kills good music", is een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn! Wij werken daarom standaard met eigen professionele partijen samen voor het geluid en optioneel voor het licht.

Omdat wij de kwaliteit van onze muziek altijd van hoog niveau willen hebben nemen wij ook onze eigen technici mee wanneer er reeds een installatie staat. Dit omdat onze eigen mensen ons het best kennen en weten wat er gebeurt op het podium tijdens ons optreden. Dit houdt ook de op- en afbouw tijd en de eventuele soundcheck tot een minimum.


Technische vragen

Geluid is al aanwezig, kunnen jullie daarover spelen?

Als band hebben wij altijd eigen technici en aparatuur mee. Ook wanneer er al een installatie aanwezig is. Soms kan het zijn dat we kunnen "inprikken", of "doorlussen" naar een eventuele aanwezige installatie, maar dit kan gezien onze setup niet altijd.

Onze technici nemen vooraf contact op met de locatie om de details door te spreken. Alleen op inschatting van onze eigen techniek wordt besloten of we gebruik maken van een aanwezige installatie (PA) of volledig onze eigen aparatuur gebruiken.

Hoeveel stroom gebruiken jullie?

- Voor binnenoptredens vragen wij minimaal 2 schone* gescheiden groepen van 220V/16A.

- Voor buitenoptredens vragen wij minimaal 3 schone* gescheiden groepen van 220V/16A of een krachtstroomaansluiting van 380V/16A(32A).

Onze techniek zal vooraf contact opnemen met de locatie om dit soort details af te spreken. U kunt ook onze technische rider hier downloaden.

* Onder schone groep wordt verstaan dat er geen andere aparatuur (zoals keukenmachines / koelkasten) op dit netwerk zijn aangesloten. Dit om storingen of overbelasting van de groep te voorkomen.

Wij hebben en geluidsbegrenzer / limiter, is dat een probleem?

Om schade aan onze aparatuur te voorkomen maken wij geen gebruik van begrenzende aparatuur. Onze technici beschikken zelf over de nodige aparatuur zoals bijvoorbeeld een decibelmeter om eventuele maximale geluidsuitstoot in de gaten te kunnen houden. Wij maken dan ook alleen gebruik van vrije, veilige en gecontrolleerde (gecertificeerde) stroomvoorzieningen die niet van een begrenzer of dimmer zijn voorzien.

Gebruiken jullie effecten en rook in jullie show?

Tijdens onze show gebruiken wij in principe geen effecten als confetti, vuur, CO2, water en/of ander vuurwerk*. Wel maken wij om het licht zichtbaar te maken gebruik van een zogenaamde hazer. Dit aparaat geeft een dunne nevel zodat de effecten/stralen van het licht goed zichtbaar worden.

LET OP! Rookmelders kunnen door het gebruik van een hazer afgaan. Deze dienen met speciale kapjes afgedekt te worden of uitgeschakeld te zijn voor de techniek komt opbouwen.

* Het gebruik van eerder genoemde effecten of showelementen is uiteraard wel mogelijk. Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kunt u ook tijdens een lopend event opbouwen?

Wij kunnen uiteraard ook tijdens een lopend evenement al opbouwen. Wij kunnen dit echter niet doen zonder daarbij geluid te maken. Het verplaatsen van de aparatuur en materialen maakt altijd geluid. Ook dient de techniek voor aankomst van de band er zeker van te zijn dat alles werkt middels het doen van een soundcheck. Houd er dus rekening mee dat er mogelijk wat overlast kan zijn, al zullen wij dit altijd proberen tot een minimum te beperken.